top of page
Image by Bram Naus

מאמרים

אלומה גניאל קובי

איך אגף הפיקוח הולך לנהל את התסקירים שלכם

עודכן: 5 בנוב׳

מנהל הפיקוח עושה מאמצים נרחבים כבר זמן רב, כדי לשפר ולשכלל את הדרך שבה הוא קולט ומנהל את הדיווחים השונים על המעליות בהיבט התסקירים של הבודקים המוסמכים, והתנהלות מול חברות השירות.

במסגרת מאמצים אלה, במהלך התקופה האחרונה אנחנו מעורבים בתהליך, כחברה שפיתחה תוכנת CRM לבודקים מוסמכים לתסקירים, אשר לה קבוצת לקוחות גדולה אשר פועלת עם תוכנה זו, תסקל + תסקל 2.0.

(הכותבת אינה מייצגת ו/או נציגה של מנהל הפיקוח או כל מישהו מטעמו. תוכן המאמר הינו מידע בלתי פורמלי שהתקבל מדיונים מקצועיים בין אגף הפיקוח וקבוצת בתי תוכנה העוסקים בתחום זה).


במסגרת המאמצים של הפיקוח, בוצע בעבר ניסיון להקים מערכת שדרכה הבודקים ידווחו את התסקירים ישירות לתוכנה של הפיקוח. ניסיון זה לא צלח, מסיבות שונות, חלקן בוודאי היה בעקבות העובדה שמרבית הבודקים המוסמכים שעובדים עם תוכנה מתאימה, לא הסכימו לשתף פעולה עם מהלך שעשוי היה לגרום להם השקעת זמן מיותר ומעייף בהקלדת המידע בצורה כפולה.


אז מה יום מיומיים... מה השתנה עכשיו ומדוע זה צריך לעניין אתכם ?

אגף הפיקוח שינה את הדרך שבה הוא מתייחס לכל התהליך, ובמקום לחשוב על תוכנה שדרכה בודקים יעבירו אליהם את התסקירים - הם בונים תהליך שבו בתי התוכנה שאיתם הבודקים עובדים - ישדרו את התסקירים מיד לאחר יצירתם, במבנה קבוע, לפיקוח.


אני לא בטוחה כיצד יהיה התהליך בנוי עבור בודקים מוסמכים שאין להם תוכנה מתאימה לניהול התסקירים והמתקנים, אבל לגבי אלה שיש להם תוכנה מתאימה - התהליך הולך להיות כך:

 

תהליך השידור של התסקירים לפיקוח

  • בודק מוסמך יבצע את התסקיר בשטח

  • התסקיר יוקלד בתוכנה המשרדית של הבודק (תסקל 2.0, תסקל 1.0 או כל תוכנת ניהול תסקירים אחרת).

  • הבודק יאשר שהתסקיר הושלם וניתן לשדר אותו הלאה.

  • תסקל (או כל תוכנה בהתאמה) - תשדר את התסקיר ישירות לפיקוח, בצורה שקופה למשתמש.

  • השידור של התסקיר יהיה מיידית לתוך המערכת של הפיקוח, וזה ימשיך את התהליך בהתאם לליקויים, לצווי השיפור ו/או לפסילת המתקן.

  • לא תידרש שליחה נוספת של התסקיר לפיקוח והמידע ישמר במערכות המנהל ללא צורך בפעולה נוספת.

    התהליך הזה יעזור לפיקוח לקבל בזמן קצר את התסקירים כמעט בצמוד לקבלת התסקיר על ידי הלקוח, יעזור לפיקוח לנהל מצבי סיכון למשתמשי המתקן ולנטר את הליקויים והתיקונים השונים גם מול חברות השירות.


המידע שישלח בפרטי הלקוח


אחד הדברים שיש עליהם דיונים כעת הוא - מהם פריטי מידע ידרשו הבודקים לשדר על הלקוח שברשותו המעלית. הגורמים המקצועיים מצידם של הבודקים המוסמכים לא מעוניינים לשדר מידע עסקי על פרטי הלקוח למעט המינימום הנדרש. נושא זה נפיץ מהיום הראשון שמדברים על מערכת לקליטת התסקירים.

עדיין יש שיחות לגבי ה"מינימום הנדרש" והשאיפה היא שלא יהיה מצב שבו הבודק יחשוש לשדר מידע עקב דאגה מתחרות לא הוגנת.


המידע שישלח על המעלית עצמה


נכון לעכשיו מידת הפירוט שנדרשת לשליחה היא רבה, ולכן יש מחאה מצד הגורמים המקצועיים של הבודקים המוסמכים שריבוי המידע יעכב את הבודק מהפקת תסקיר באופן שבו הוא רגיל, ועניין זה לא צריך להיות באחריותו של הבודק מלכתחילה.

השאיפה שהוצעה על ידי הגורמים המקצועיים מטעמם של הבודקים המוסמכים - היא שהפיקוח יתחזק ללא קשר לתסקירים, מאגר מידע כולל של כל המעליות, והבודקים יצטרכו רק לשדר את המספר של המעלית.

עדיין לא ברור כיצד הנושא הזה ינוהל, הנושא עדיין בבחינה מצד הפיקוח עצמו.

עדיין לא ברור איזה מידע על המעלית יהיה חובה ובאיזה מבנה של שדות.


ליקויים מסקנות וכדו'


תיעוד הליקויים, גם פה יש דיונים סביב ספריית הליקויים שהבודק צריך יהיה לעשות בה שימוש מדויק, על פני התיאורים החופשיים והבלתי פורמליים שיש כיום.

גם נושא זה עדיין לא נסגר עד תומו.

מסקנות התסקיר - כאן למיטב הבנתי יש תמימות דעים לגבי הערכים שצריכים להכנס, ולא תהיה בעיה להטמיע שינוי זה.


 

לסיכום


אגף הפיקוח מעוניין לייצר מנגנון יעיל ונוח יותר לניהול תסקירי המעליות, ושיפור היכולת לנטר ולנהל את המעליות השונות ברחבי הארץ. יש אתגרים רבים בדרך, הראשונים הם איסוף המידע הראשוני ובניית מסד נתונים מלא של כל המעליות בישראל, הבאים בתור לאחר מכן - זה התהליך שיופעל מול התוכנות שאיתם עובדים הבודקים המוסמכים, תסקל 2.0 ודומיה.


מדוע זה צריך לעניין אתכם ?


כי זה עשוי להשפיע על הדרך שבה אתם נדרשים להעביר את המידע לפיקוח, ואם עדיין אינכם עובדים עם תוכנה מסודרת לנושא הזה, אתם עשויים למצוא את עצמכם ברגע האמת נדרשים להקליד תסקירים פעמיים - פעם אחת ללקוח, ופעם אחת לפיקוח.


אודה ואומר - אי אפשר לדעת לאן יתקדם הפרויקט הזה, כי כבר היו בעבר ניסיונות לא מבוטלים להטמיע שיטה כזו או אחרת. הפעם זה נראה אחרת כי אין עניין לבנות תוכנה לבודקים אלא יש עניין לייצר ממשקים בין התוכנות הקיימות ובין המערכת של לפיקוח, לכן - הסיכוי של זה להצליח גבוה יותר (לדעתי האישית).


בכל מקרה, גם אם התהליך הזה יצליח וגם אם לא - אנחנו ממשיכים לפתח את תסקל, כדי לתת לכם את מירב האוטומציות והכלים לשיפור היכולות שלכם, ולאפשר לכם לעשות הכל יותר בקלות ובמהירות, כולל השידור למפקחים האיזוריים - שכבר היום ניתן לביצוע בלחיצת כפתור !


כדי לקבל פרטים מלאים על תוכנת תסקל 2.0 - ואיך היא משנה חיים - הקליקו על הכפתור הזה:


ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page